A csirkecomb sokunk kedvence, kicsit több kalóriát tartalmaz, mint a csirkemell, de bőrét eltávolítva, igazi diétás fogás is készíthető belőle. Viszont a bőre ropogósra sütve, igazi csemege. Általában kicsontozva szabad tűzön grillezve szeretem, de sütőben sütve, jó sok fokhagymával, paradicsommal is nagyon finom. Különleges, könnyű a citromos csirkecomb. A csirkecomb esetében, de szerintem bármilyen hús elkészítésekor, nagyon jót tesz a készülő ételnek, ha a húst előre bepácoljuk. Ezáltal nemcsak porhanyósabb, finomabb az elkészült étel, hanem a páccal – a felhasznált fűszerektől függően – más-más jelleget is adhatunk neki. Már egy-két óra pácolás is „csodákra” képes.
Szárnyashoz készíthetünk narancsos-chilis, mézes-mustáros, mediterrán-zöldfűszeres, fokhagymás, kínai jellegű, szójaszószos-gyömbéres pácokat. A sertésflekkenhez szerintem szintén kitűnő a sasliknál alkalmazott pácolás. Jó rostélyoshoz pedig elég a só és a bors, így élvezhető leginkább a sült hús kitűnő íze. Ezt a csirkecombot is mediterrán jellegű pácban érleltem egy éjszakán át.
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 0,5 dl száraz fehér bor, 2 cukkini, olívaolaj a sütéshez, modenai balzsamecetkrém – Crema di Balsamico di Modena
Pác: 0,5 dl olívaolaj, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, finomra vágott friss kakukkfű, bazsalikom, oregánó, rozmaring, frissen őrölt só, bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A páchoz az olajban elkevertem a karikára vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, a zöldfűszereket, a sót és a borsot, beleforgattam a csirkecombokat, és éjszakára a hűtőbe tettem. Sütéshez a csirkecombokat egy sütőtálba raktam, ráöntöttem a páclevet, a bort, alufóliával lefedtem, és 180°C fokos sütőben 20 percig sütöttem. Ezután az alufóliát levéve grillfokozaton 10-12 perc alatt ropogós pirosra grilleztem.
Közben a cukkinit felkockáztam, a hagymát félkarikára vágtam és wok serpenyőben kevés olívaolajon pár perc alatt megsütöttem. Fűszerezés: frissen őrölt só, bors, bazsalikomlevél. A csirkecombokat a cukkinivel és a balzsamecetkrémmel tálaltam.
5 megjegyzés:
Szép képek, nagyon guszta étel!
Az utóbbi években nagyon megszerettem a cukkinit. Tetszik ez a finomság és a fotók ismét gyönyörűek.
Étvágygerjesztő, gyönyörű képek! :) Finom lehet a pácolt comb, na meg persze a köret is! :)
Imadom a grillezett csirket combot, mellet, mindenfele zoldseggel, de a zukkini az mindig is nagyon finom minden hussal:D
Örülök, hogy tetszik, köszönöm!
Megjegyzés küldése