Régen kacérkodok egy ilyen, szerintem különleges, mondhatnám titokzatos sütemény elkészítésével. Egyszerűnek tűnik, végül az is, de az „ördög itt is a részletekben rejlik”. Fontos a hozzávalók hőmérséklete – mindennek szobahőmérsékletűnek kell lennie –, a kész massza homogenitása, a sütési idő helyes megválasztása és a citrom minősége.
Legjobb eredményt Meyer-citrommal érhetünk el, de természetesen hagyományos citrom is használható.
Hozzávalók: 100 g olvasztott vaj, 0,45 l langyos tej, 4 tojás, 150 g porcukor, 2 citrom lereszelt héja és leve, 150 g liszt, 1 mk borecet, 1 csipet só
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a csipet sóval és a citromok lereszelt héjával. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a lisztet. A tojásfehérjét az ecettel verjük kemény habbá. Ezután keverjük a tojásos-vajas masszához a tejet, a citromlevet, és végül több részletben a tojások felvert habját.
Rakjuk a masszát egy kivajazott 20x30 cm-es sütőtálba, és 160°C fokra előmelegített sütőben süssük 50-60 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Szeletelés előtt jól hűtsük le. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Ha mindent jól csináltunk, akkor még a teljesen kihűlt sütemény belseje is enyhén „rezgős”, pudingszerű kell hogy legyen.
6 megjegyzés:
Remek recept! Nagyon finom lehetett!
Csodálatosan néz ki, meg kell kóstolnom nekem is! :)
Én is régóta készülök valami finom citromos sütire, azt hiszem lopom a tiedet! :)
Nagyon jól hangzik a recept és istenien néz ki a végeredmény, igazán finom lehetett! :)
Imádom a citromot, nagyon jól néz ki ez a süti, kicsit hasonlít az angol citromos puddingra, azt nagyon szeretem:)
Nagyon finom, könnyű, tényleg hasonlít a citromos pudingra, flanra...
Megjegyzés küldése