Én most csak az ötletet használtam fel, vagyis húst töltöttem baconnal, tojással, uborkával, virslivel, de „töltötthússzerűen” készítettem és tálaltam. Az eredeti recept szerint borjúból készül, besűrített pecsenyelével és főtt rizzsel tálalják.
Tálaláshoz: paprika, kapribogyó, petrezselyemlevél
Elkészítés:
A húst húsverővel dolgozzuk meg, sózzuk, daráljunk rá borsot. A tojást főzzük meg. Az ecetes uborkát, a virslit, a kihűlt főtt tojást egyforma darabokra vágjuk fel. A hússzeletekre helyezzük rá a bacont, az uborkát, a virslit, a tojást, szorosan csavarjuk fel, és hústűvel fogjuk össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az így előkészített „madarakat” egy kevés, serpenyőben felhevített, olajon 2-3 percig pirítsuk, hogy kéreg képződjön rajta. Ezután rakjuk a „madarak” mellé a karikára vágott hagymát, öntsük alá az alaplevet, és 180 C-fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük meg. Sütés közben időnként locsoljuk a kisült lével.
Hidegen és melegen is kitűnő.
3 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, és csoda gusztán is tálaltad! :)
Ezen egyet nevettem magamba...a Spanyolokhoz és a madarakhoy nincs semmi köze...de igazán guszta, és finom lehet, nagyon tetszik a tálalás...elegáns és preciz...angolul precise!
Ismerem egy jó családi recept által, gyerekkoromtól. Mi egy kicsit másképpen készítjük, ünnepi, népszerű és finom!!!
Megjegyzés küldése