2015-05-17

Spárga baconnal



Amíg még tart a spárgaszezon, süssük, főzzük, grillezzük... 
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a spárga még mindig valami ünnepi fogást jelent. Talán azért, mert viszonylag rövid a szezonja, és mégis csak az az igazi, ha friss magyar spárga és nem mérföldekről ideszállított kerül az asztalra. Igazi színt visz a hétköznapokba.

A recept mindig ugyanaz:
tisztítsuk, hámozzuk meg a spárgát - másképp a zöldet és a fehéret -, főzzük elő, és süssük sütőben, grillen vagy főzzünk belőle levest, készítsünk salátát
A spárgáról „szerzett tudásomat” itt összegeztem. Ha eddig idegenkedtetek tőle, vagy valami miatt kimaradt, vágjatok bele.
Tehát, főzzük elő a spárgát, utána tekerjük be 4-5 spárgát baconba és 230°C előmelegített sütőben süssük aranybarnára.


Nincsenek megjegyzések: