A korábban készített túrókocka rapid változata következik. Ettől egyszerűbben, gyorsabban talán nem is készíthető sütemény. Ami követelmény, az a jó minőségű alapanyagok: a legalább félzsíros túró, a kitűnő vaj és természetesen a liszt minősége sem mellékes.
Hozzávalók: 500 g túró, 350 g tejföl, 100 g vaj, 8 tojás, 100 g liszt, 100 g kristálycukor, 1 sütőpor, 1 tk vaníliakivonat, porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A túrót törjük át botmixerrel. A lágy vajat kavarjuk habosra a cukorral, keverjük hozzá a tejfölt, a túrót, a kézi habverővel elkevert tojásokat, a vanília aromát, és végül a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott masszát keverjük csomómentesre és egy kivajazott és liszttel megszórt tepsiben 180 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük aranybarnára. A készenléti állapotot tűpróbával ellenőrizzük.
Tálaljuk langyosan, porcukorral megszórva. Kitűnő hozzá a vaníliasodó, esetleg egy gombóc vaníliafagylalt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése