2016-06-30

Kínai csirkemellkockák



A csirkemellet sokan unalmasnak, száraznak tartják, pedig „kis fortélyokkal” különleges fogásokat készíthetünk belőle. Talán a legegyszerűbb a kínai, thai konyha által alkalmazott wokban sütés. A kínaiak a nyersanyagokat az elkészítés előtt feldarabolják, a húst bepácolják, és aztán mindent gyorsan kisütnek. Az állandó keverésnek és a gyors sütésnek köszönhetően az étel megőrzi az alapanyagok ízeit, tápanyag- és vitamintartalmát.

Most a csirkemell a változatosság kedvéért „bundázva készült és Hankka receptje adta az ötletet. 

Hozzávalók: 300-400 g csirkemellfilé, 1 ek sötét szójaszósz, 1-2 ek halszósz, 2 ek mogyoróolaj a sütéshez
- a palacsintatésztához: 100 g liszt, 1 tojás, 1 csipet só, víz 

- a mázhoz: 1 ek méz, 1-2 ek fehér bor-vagy rizsecet, 1-2 ek ketchup, chili, szezámmag

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kis kockára és pácoljuk be 1-2 órára a szójaszósz és halszósz keverékébe. Sózni nem szükséges, mert a sózást ebben az esetben a szójaszósz és a halszósz váltja ki, melynek mennyisége ízlésfüggő.

A pácolás után, még a bundázás és sütés előtt, ha szükséges utánasózhatjuk. 
Közben készítsük el a palacsintatésztát, melynek a normál palacsintatésztánál sokkal sűrűbbnek kell lennie. Ezt a vízmennyiség megfelelő adagolásával érhetjük el.
A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat.
A húst kivéve a pácból, forgassuk a palacsintatésztába és a forró olajban süssük ki. A serpenyőbe kisebb adagokba rakjuk a húst, hogy ne érjenek össze. 
Ha megsült szedjük papírtörlőre és ezután forgassuk a mázba.
Tálaljuk rizzsel.



Nincsenek megjegyzések: