Most a csirkemell a változatosság kedvéért „bundázva” készült és Hankka receptje adta az ötletet.
Hozzávalók: 300-400 g csirkemellfilé, 1 ek sötét szójaszósz, 1-2 ek halszósz, 2 ek mogyoróolaj a sütéshez
- a palacsintatésztához: 100 g liszt, 1 tojás, 1 csipet só, víz
- a mázhoz: 1 ek méz, 1-2 ek fehér bor-vagy rizsecet, 1-2 ek ketchup, chili, szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kis kockára és pácoljuk be 1-2 órára a szójaszósz és halszósz keverékébe. Sózni nem szükséges, mert a sózást ebben az esetben a szójaszósz és a halszósz váltja ki, melynek mennyisége ízlésfüggő.
A pácolás után, még a bundázás és sütés előtt, ha szükséges utánasózhatjuk.
Közben készítsük el a palacsintatésztát, melynek a normál palacsintatésztánál sokkal sűrűbbnek kell lennie. Ezt a vízmennyiség megfelelő adagolásával érhetjük el.
A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat.
A húst kivéve a pácból, forgassuk a palacsintatésztába és a forró olajban süssük ki. A serpenyőbe kisebb adagokba rakjuk a húst, hogy ne érjenek össze.
Ha megsült szedjük papírtörlőre és ezután forgassuk a mázba.
Tálaljuk rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése