2021-12-17

Almatorta - egyszerű, gyors


Ha van alma vagy bármilyen gyümölcs kéznél, akkor igazán nem gond összedobni egy gyors és finom desszertet. Ehhez egy kis csoki, esetleg vanília fagyi, és jöhetnek is a vendégek A krémes, habos sütiket igazán csak nagyobb alkalmakra "vagyok képes" megsütni, azt is hosszas tervezés eredményeként. 

Ez az almatorta is végtelenül egyszerű, pillanatok alatt kész, és már csak az alap összetevőkből is finom, tálaláskor porcukorral megszórva. Én most egy kicsit "turbóztam" rajta, amikor megsült, még melegen, hogy ráolvadjon, csokoládé darabokat szórtam rá. Amikor kihűlt, még keserű kakaóporral szórtam meg, A csokoládé nálam min 85%-os keserű csokoládé, nem reszelem hanem egy vágódeszkán, késsel aprítom különböző darabokra, ahogy sikerül.

Hozzávalók: 2-3 alma, 150 g liszt, 100 +50 g kristálycukor, 10 g sütőpor, 3 egész tojás, 1 tk vaníliakivonat, 1 csipet só, kevés vaj és liszt a sütőformához vagy béleljük ki a formát sütőpapírral

Elkészítés: 

Egy elektromos kézi mixerrel keverjük habosra a tojásokat a 100 g cukorral. Keverjük ezután hozzá a vaníliakivonatot és a sütőporral elkevert lisztet és egy csipet sót.

Az almákat tisztítsuk meg, távolítsuk el a magházát és héjastól vágjuk kis, kb. fél cm-es kockákra. 

A kivajazott és liszttel megszórt sütőformába először rakjuk be egyenletesen az előkészített almát, szórjuk meg az 50 g cukorral és végül öntsük rá a lisztes masszát.

Süssük a tortát 180C-fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra. Tűpróba.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és tálaljuk egy gombóc vanília fagylalttal, vagy ahogy fent írtam, jöhet a csoki.

Nincsenek megjegyzések: