Legfontosabb összetevői: petrezselyemzöld, borecet, kapribogyó, fokhagyma, hagyma, szardellafilé, olívaolaj. Ez a sor aztán ízlés szerint bővíthető, bazsalikom- és mentalevéllel, kenyérrel, mustárral. Hagyományosan késsel vágták apróra a hozzávalókat - én ezt a módszert preferálom -, ma már inkább robotgéppel aprítják. Kitűnő kiegészítője különböző grillezett húsoknak, halaknak.
Hozzávalók: 1 nagy csokor petrezselyemzöld, bazsalikomlevél, 1-2 ek vörös borecet, 1 cikk fokhagyma, 3-4 szardellafilé, 2 ek kapribogyó, 2-3 ek olívaolaj, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A petrezselyem- és bazsalikomlevelet megmostam, megszárítottam és késsel apróra vágtam. Hozzáadtam a szétnyomott fokhagymát, a villával jól összetört szardellafilét és kapribogyót. Belekevertem a borecetet, lassan hozzácsorgattam az olívaolajat és rádaráltam a borsot. Azonnal fogyasztható, hűtve egy napig eltartható.
8 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, imádom az ilyen mártásokat. De persze a szardella miatt megint csak én enném meg egyedül. Jó lenne most egy kis meditterán hangulat itt a nagy hóban, nagyon értékelném:)
Szeretem a receptjeidet. Ez is mentendő, elkészítendő! Köszönöm. :)
Mondjuk nekem szardella nélkül, de kicsattan az egészségtől, jó is ez így télvíz idején.
Oh I am so drooling!!!
Köszönöm!
A szardella nem igazán domináns itt, csak jóformán a sót helyettesíti, de kihagyhatatlan.
Én Spanyolosan szoktam el késziteni a Salsa Verdet...amiben a fő a Cilantro, és a Jalapeno paprika, az kis zöld erős, és abban is megy az olivolaj meg a hagyma, és fokhgyma is!
Ez a Meidterán módon készitett Salsa Verde...isteni finom pláne a szardellával, okvetlen kifogom próbálni, minden anyag meg van kekem, hozzá. A hütő szekrényem tömig van mindenféle friss zöldekkel, és kénytelen vagyok vagy befagyaztani, vagy felapritani fokhagymával, és kis üvegekben teszem olajjal, igy nem dobok kis semmit!
nagyon jól néz ki, még sohasem készítettem ilyet, de kipróbálnám szívesen :)
wanna!
Vittem a receptet!!Köszi.
Megjegyzés küldése