Még mindig cukkini... . Nagy kedvencem a grillezett mellett, a palacsintatésztában, vagy hasábban sütött cukkini. A cukkini grillezhető karikára, vastagabb vagy vékonyabb szeletekre vágva. Én ez utóbbit alkalmazom gyakrabban, szebb, dekoratívabb, és ezért talán finomabb is. Pontosabban szerintem azért, mert a vékony szelet pillanatok alatt megsül, és roppanós marad. Szeletekre vágott grillezett gombával csodás előétel.
Hozzávalók: 2-3 cukkini, 300 g gomba, frissen őrölt bors és só, citrom, olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit héjastul hosszában gyaluljuk le, pár percre sózzuk be. Sütés előtt a cukkinikról a sót papírtörlővel töröljük le, és grillserpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt süssük meg. Ugyanígy járjunk el a gombával. Tálaláskor daráljunk rá színes borsot és kristálysót, locsoljuk meg chiliolajjal és citromlével. Melegen és hidegen is kitűnő, különböző zöldfűszereket (menta, koriander, kakukkfű,...) tépkedve rá, különösen izgalmassá tehető.
1 megjegyzés:
Igazán gusztán tálaltad ezt a finomságot.!
Megjegyzés küldése