A csirkemell sokunk nagy kedvence, de vannak, akik inkább a csirkecombra vagy szárnyra teszik le a voksukat. Merthogy a csirkemell „unalmas”, száraz...
Pedig a csirkemell igazi Jolly Joker: főzhetjük, süthetjük, grillezhetjük, kitűnő hidegen, melegen, salátának, levesnek, főételnek.
A titok nyitja a sütés körül keresendő, ami tényleg viszonylag kényes kérdés, mert könnyű elrontani, kiszárítani.
Az egész csirkemellfilét egy sütőben is használható serpenyőben magas hőfokon, kevés olívaolajon pár perc alatt pirítsuk körbe. Ezután helyezzük a serpenyőt a 190°C-fokra előmelegített sütőbe, és süssük a csirkemellet 10 perc alatt készre. A sütőből kivéve, alufóliába csomagolva pihentessük a csirkemellet 10 percig. Ezután szeleteljük fel és melegen tálaljuk.
Ha hideg előételt készítünk belőle, akkor a teljes kihűlés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése