A piskóta, nekünk magyaroknak, már-már olyan, mint a húsleves, mindenkinek van egy tuti receptje rá. Én, rövid kísérletezés után, „külső kassai segítséggel”, az alábbiak szerint készítem.
Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek liszt, 5 ek cukor, ½ mk sütőpor.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét robotgéppel, kanalanként adagolva hozzá a cukrot kemény habbá verem. A robotgéppel folytatva a habverést, egyenként bekeverem a tojások sárgáját. Ezután a kész habhoz hozzáadom a sütőporral összekevert lisztet, elkeverem és kész.
A masszát kivajazott, liszttel megszórt tepsibe öntöm és 180°C fokon, légkeverésen, 20 percig sütöm.
Még melegen, enyhén bevizezett kendőre helyezem és feltekerem. Ha kihűlt, megkenem véknyan lekvárral (ez most házi készítésű somlekvár volt) és a gesztenyekrémmel, ami 250 g gesztenyemassza kikeverve 100 g vajjal.
Tetejére most 100 g étcsokoládéból és 80 g vajból vízgőz fölött készítettem a mázt.
A masszát kivajazott, liszttel megszórt tepsibe öntöm és 180°C fokon, légkeverésen, 20 percig sütöm.
Még melegen, enyhén bevizezett kendőre helyezem és feltekerem. Ha kihűlt, megkenem véknyan lekvárral (ez most házi készítésű somlekvár volt) és a gesztenyekrémmel, ami 250 g gesztenyemassza kikeverve 100 g vajjal.
Tetejére most 100 g étcsokoládéból és 80 g vajból vízgőz fölött készítettem a mázt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése