2012-12-27

Grillezett csirkemell salsával



Ez egy gyorsan elkészíthető, igazán egészséges csirkés-zöldséges étel, és persze nagyon finom. Gyors ebéd, vagy könnyű vacsora is lehet. A salsa nem más, mint különböző, általában paradicsom alapú szószok spanyol megnevezése. Gyakran a mexikói konyhára jellemző chilis szószokat jelenti, melyeket mártogatósként, dipként fogyasztanak.
A grillezett húsok, akárcsak a különféle halak, nagyszerűen harmonizálnak ezzel a mediterrán konyhában nagyon gyakran készített zöldséges mártással. 
A mártás elkészítése a grillezett lazacnál, a csirkemell grillezése pedig az itt leírtak szerint történt. 
A kész csirkemellet vékony csíkokra vágtam, és a forró mártással tálaltam. 

4 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta, biztosan nagyon finom is.

Hankka írta...

Guszta, az ünnepi túlzások után nagyon jól tud esni egy ilyen könnyű étel! :)

wanna írta...

Köszi! Igen, finom, és tényleg könnyű vacsora! Sokszor készítem ezt a mediterrán mártást, nagyon sok mindenhez passzol :)

Műkedvelő Hedonista írta...

Igazán tetszetős. Egyszerű, de mégis szuper étel.Kár, hogy nem ilyen könnyűt választottam karácsony után.