Most jégsalátához wokban póréhagymát és cukorborsót sütöttem.
Hozzávalók: 1 jégsaláta, 250 g cukorborsó, fél szál póréhagyma, 1 ek összevágott snidling, 1 ek méz, 1 lime, 1-2 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A felforrósított wokban az olívaolajon a felszeletelt póréhagymát 1-2 percig sütöttem, ezután hozzáadtam a cukorborsót, és együtt 2-3 percig sütöttem, hogy a borsó még megtartsa szép zöld színét és roppanós maradjon. A póréhagymás cukorborsót egy salátástálba szedtem. Az öntethez összekevertem a sütésből fennmaradt olajat, a mézet és egy fél lime levét, sóztam, borsoztam. Az öntetet a salátához kevertem, rászórtam a snidlinget, daráltam rá sót, borsot, és azonnal tálaltam. A salátára rakhatunk füstölt vagy grillezett, vékonyra szeletelt, csirkemellcsíkokat, garnélát.
2 megjegyzés:
Milyen szép a zöld és sárga ennyi árnyalata. Szeretjük a cukorborsót, salátákban és ázsiai ételekben is:)
Igen, szeretjük, már csak a színe miatt is, tavaszt visz a télbe. Bébispenóttal együtt párolva pedig húshoz is csodás köret, és folytathatnám ...
Megjegyzés küldése