Még mindig rucola (is), de már főszerepben a cékla. Méghozzá nyersen. Sütve is nagyon finom és szép, finom saláták készíthetők belőle – sajttal és zöldségekkel gazdagítva, vagy csak valamilyen öntettel meglocsolva –, de így talán még szebb...
Csodás előétel, de akár a karácsonyi asztalon grillezett lazachoz, pisztránghoz is kitűnő.
Hozzávalók: 2 közepes méretű cékla, 2 ek meggyszörp, 2 ek tokaji borecet, 2 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj, 2 ek dióolaj, kristálysó, frissen őrölt színes bors, pár csepp balzsamecetkrém, pár szem fekete koktélcseresznye, rucola
Elkészítés:
Gyaluljuk nagyon vékony szeletekre a megmosott és meghámozott nyers céklát.
Ezután készítsük el a vinaigrette-t. Ehhez keverjük a meggyszörpöt az ecettel, a sóval, a borssal. Apránként csorgassuk hozzá a kétféle olajat, és egy kézi habverővel jól dolgozzuk össze. Öntsük a vinaigrette-t a céklára, keverjük hozzá a szeletekre vágott koktélcseresznyét, és hagyjuk állni a hűtőszekrényben 1-2 órát.
Tálaláskor halmozzuk a céklát és a rucolát a tálra tetszés szerint. Díszítsük pár csepp balzsamecetkrémmel.
A cékla sütéséről itt található bővebb információ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése