2018-01-23

Avokádó mousse garnélával



Ha valami nem hétköznapi, inkább látványos, de viszonylag egyszerűen elkészíthető - ma sokan "villantósnak" mondanák - előételt szeretnétek készíteni, ezt az avokádós-garnélás kombinációt ajánlanám. 
Nagy előnye, hogy előre el lehet, sőt el is kell  készíteni, ami nagyon megkönnyíti a háziasszony dolgát, a konyha helyett a vendégeivel foglalkozhat.

Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1 lime, 100 ml tejszín, 1 zselatinlap, 100 g garnéla vagy füstölt lazac, só, frissen őrölt bors és friss kaporlevél ízlés szerint

Elkészítés: 

A garnélát süssük meg, hagyjuk kihűlni és locsoljuk meg a lime levével, esetleg reszeljünk rá egy kevés lime-héjat. 
Áztassuk be a zselatinlapot hideg vízbe, a tejszín 2/3 részét verjük habbá, a megmaradt részt melegítsük fel és olvasszuk fel benne a hideg vízből kivett zselatinlapot. 
Az avokádót törjük szét pürévé villával, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a lime héját és keverjük össze a zselatinos tejszínnel. 
Végül keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot. 
A kész mousse-t rakjuk poharakba, vagy formákba és tegyük pár órára a hűtőbe. 
Tálaláskor rakjuk a mousse-ra a megsütött garnélát és díszítsük a kaporlevéllel. 
Ha látvány is számít – és számít – rakjuk a mousse-t inkább poharakba, kelyhekbe, mert akkor az avokádó csodás zöld színe is érvényesül. 
Garnéla helyett készíthetjük vékony csíkokra vágott füstölt lazaccal is.

Nincsenek megjegyzések: