2018-01-08

Süssünk céklát!



A cékla bizonyítottan egészséges, finom és szép is. Aki nem szereti a "hagyományos" tormás céklát, annak sem kell lemondani a cékláról, mert ezernyi más módon is elkészíthető. Főzhető, süthető, készülhet belőle chips, saláta fügével, vagy sajttal, de italként, vagy salátákba keverve akár nyersen is fogyasztható.
Én a főzés helyett a cékla sütését részesítem előnyben. A sütőben sütés egy egyszerű és nagyszerű módszer, csak javasolni tudom.


Hozzávalók: 4-5 kisebb cékla, 1 ek olívaolaj, kristálysó, frissen őrölt bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220°C-fokra. A céklákat jól mossuk meg, helyezzük egy sütőtálba, locsoljuk meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk és fedjük le a tálat alufóliával. 

Süssük a céklát a sütőben 30-40 percet, amíg megpuhul. Hagyjuk a tálban kihűlni. 
A céklákat hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra, vagy gyaluljuk le vékony karikára, vagy reszeljük le, attól függően, mi készül majd belőle...
Ha nem tormás ecetes céklasalátát készítenénk belőle, akkor a legjobb dresszing a sütőtálban fennmaradó céklalé-méz-balzsamecet kombináció. 

 

Nincsenek megjegyzések: