2011-03-08

Töltött lumaconi



Az olasz tészták formái már-már designer-i tervezés eredményeként születnek meg. Minden tésztának megvan az ideális felhasználási területe, módja. A Lumaconi egy nagy, csiga alakú tészta, a Lumache csigatészta óriás változata.
Töltve és utána sütve használható, akárcsak a cannelloni vagy a conchiglioni. Tölthető ricottával sonkával, gombával. Én hússal töltöttem, zöldségágyra helyeztem és sajttal megszórva sütőben kisütöttem. 


Hozzávalók: 250 g lumaconi tészta, 0,5 kg hús, 1- paprika, 1- paradicsom, 1- cukkini, 20 dkg gomba, 2 - hagyma, 20 dkg sajt, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, oregánó

Elkészítés: 

A hús lehet sertés vagy marha, összevágva vagy ledarálva.
Először a tésztát főztem meg - a főzési idő 10-12 perc - leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem. Közben elkészítettem a zöldségeket: a hagymát apró, a cukkinit nagyobb kockára, a gombát szeletekre, a paprikát csíkokra, a paradicsomot meghámozva (1-1 percre forró és utána hideg vízbe dobva a héja könnyen lejön) cikkekre vágtam, sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezve, kevés olívaolajon wokban 5-6 percig pirítottam. 
A húst apróra összevágtam, ízesítettem sóval, borssal, nagyon apróra vágott hagymával és betöltöttem a csigákba.
Egy sütőtepsibe leraktam a zöldségeket, rá a megtöltött csigákat, megszórtam sajttal és 200 °C fokos sütőben 25 percig sütöttem.

2 megjegyzés:

leon írta...

Hát ez valami fantasztikus tészta! Tudnak valamit ezek az olaszok. Én is nagyon szeretem az olasz konyhát!
Még üzletben nem láttam ilyen tésztát, pedig szívesen elkészíteném.

Névtelen írta...

http://www.100datingwebsites.com