2019-08-04

Barackos pite másképp



A barack és az őszibarack igazi kedvencek, szinte mindenki szereti. Fogyasztjuk frissen vagy feldolgozva, dzsemnek, lekvárnak, nem lehet megunni. Egy jó palacsinta vagy fánk elképzelhetetlen igazi baracklekvár nélkül. És természetesen nagyszerű sütemények is készülhetnek velük. Amíg még van barack nem érdemes ezt a pitét kihagyni ... 

Egyszerű, gyors, elrontani nem lehet...

Hozzávalók: 500 g sárgabarack, őszibarack vegyesen, 220 g liszt, 50 g porcukor, 1 ek kristálycukor, 100 g vaj, 1 tojás, 200 ml 30 %-os tejszín, 1 tk kukoricakeményítő, 1 sütőpor, 1 csipet só, 1 tk vaníliakivonat, étcsokoládé

Elkészítés:
Kezdjük a gyümölcsökkel: mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk cikkekre. Szórjuk meg egy evőkanál cukorral, a kukoricakeményítővel és keverjük hozzá a vaníliakivonatot.
Ezután készítsük el a tésztát: keverjük az átszitált liszthez a porcukrot, a sütőport, a sót és gyorsan morzsoljuk össze a kis kockára vágott vajjal. 

Vajas tészta készítésénél alapkövetelmény, hogy hideg anyagokkal és gyorsan dolgozzunk. Végül adjuk a morzsalékos masszához a tojást és a tejszínt. Dolgozzuk össze.
Vajazzuk ki a sütőformát, rakjuk bele az előkészített gyümölcsöt és végül kanalazzunk/formázzunk a gyümölcsös alapra gombócokat a tésztából. A tésztagombócokra reszeljünk étcsokoládét, ízlés szerint.
Süssük a pitét 180 C-fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre. 

Tálaláskor szórjuk meg a pitét porcukorral.


Nincsenek megjegyzések: