2012-07-13

Csirkemell cukkinival töltve



Fogyókúrázóknak, valamilyen diétát követőknek fehérjepótlásra általában fehér húsokat, halat javasolnak sok zöldséggel. A halhoz később még visszatérek, most a húsoknál maradva elmondható, hogy a „fehér húsok” általában csirkemellet jelent, és bizony kellenek az apró fortélyok, hogy ne unjunk rá. A zöldségeket fogyaszthatjuk nyersen, vagy akárcsak a csirkemellet, grillezve, vagy kevés olívaolajon wokban sütve.

Jó választás a csőben sült csirkemell, sok zöldfűszerrel, csak a sajt mennyiségénél kell egy kis önkorlátozás.
Ez a cukkinivel töltött csirkemell is ennek a jegyében készült. Egyszerű, gyors, diétás, de egy kicsit más, és látványra sem utolsó. Egy könnyű ebéd, vagy vacsora, hidegen pedig, vékonyra szeletelve, szintén salátával nagyszerű előétel.

 

Hozzávalók: 2 egész csirkemellfilé, olívaolaj, modenai balzsamecetkrém – Crema di Balsamico di Modena –, friss kakukkfűágak, só, bors, ízlés szerint, 2 kis cukkini, egy sárga és egy zöld.
A salátához: zöldségek tetszés szerint, nálam jégsaláta, uborka, paprika, sárgarépa, zöldhagyma, fekete olíva, egy fél citrom leve, 1 ek olívaolaj, só, bors
 

Elkészítés:
A csirkemellet „kiterítettem” és gyengéden kiklopfoltam, kb. kéttenyérnyi méretre. Megkentem kevés olívaolajjal, ráhelyeztem a kakukkfűágakat, és a hasábra vágott cukkinit – egy zöldet, egy sárgát, egy zöldet, egy sárgát –, daráltam rá sót, borsot, és jó szorosan alufóliába tekertem. Előmelegített sütőben 190 ºC fokon 20 percig sütöttem. Friss salátával és balzsamecetkrémmel tálaltam.
A balzsamecetkrém ugyanúgy készül, mint a balzsamecet, szőlőmustból és balzsamecetből áll, csak az állaga sűrű, szirupos, az íze intenzív, édes-savanyú, gyömölcsös. Nagyszerű grillezett húsokhoz, halakhoz, zöldség- és gyümölcssalátákhoz.


 
 

8 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon finom lehet, szeretem a tölött csirkét meg a cukkinit is, férjem kevésbé rajong érte, ezért nem nagyon szoktam venni sem...Jó kis diétás kaja az biztos:)

Vicuska írta...

Nagyon üde!!!!

Seffer Lilla írta...

Hmm, nálunk ma cukkini volt, én imádom, ilyen formában is ki fogom próbálni!

mellissina2 írta...

Hát őszinte leszek,én imádom az ilyen megoldásokat!Nagyon guszta!

Elisabeth írta...

Micsod finomságos étel. Az ilyesmi egészséges dolgokat gyakran készitek én is!

trollanyu írta...

Minden finom, ami benne van:) Az én gyerekeim nem tudnak ráunni a csirkemellre, akár minden nap lehetne:) A balzsamecetkrém tényleg nagyon finom:)

Hobbychef írta...

Finom és szemetgyönyörködtető!

nina írta...

Ez tényleg gyönyörű, elkészítése is egyszerű, a salátával igazi egészséges és egyben diétás étel.