2013-06-24

Rozmaringos krumplitorta



A burgonya sokoldalú, variálható, sütve, főzve, köretnek, egytálételnek, chipsnek, ... egyaránt kitűnő. Természetesen nem feledkezhetünk meg a mindenki által más néven ismert tócsniról (lapcsánka, macok, görhöny, kremzli) sem. A fogások igazán izgalmassá zöldfűszerekkel tehetők. Szerintem közülük is a rozmaring az egyik legjobb választás.


Ez a "krumplitorta" is a variálhatóság jegyében készült, éspedig rozmaringgal.
 

Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, bors, pár szál rozmaring, 200 g sajt, 200 g crème fraîche vagy tejföl, 1 kk vaj
 

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát sajtreszelőn reszeljük le, sózzuk, borsozzuk, keverjük bele az apróra vágott rozmaringleveleket és a crème fraîche-t. Vajazzunk ki egy sütőtálat, rakjuk bele a burgonyát, a tetejét szórjuk meg a lereszelt sajttal, és 190ºC fokra előmelegített sütőben süssük kb 35-40 percig, amíg a sajt ráolvad és szép pirosra sül. Szeletelve, melegen tálaljuk


5 megjegyzés:

teller-cake írta...

Egy kis friss saláta mellé és más nem is kellene ebéd gyanánt ezeken a forró napokon...hmmmmm...:)

Hankka írta...

Gyönyörűek a fotók! :) Nagyon finom lehet a rozmaringgal és a sajttal, kipróbálós! :)

Jayanthy Kumaran írta...

extremely delectable
Tasty Appetite

trollanyu írta...

Bár nálunk most éppen esik és hideg van, de nekem elég lenne egy finom salátával:)

wanna írta...

Igen, egyetértek, friss salátával egy tökéletes ebéd vagy vacsora is lehet. Rozmaringgal kitűnő, de érdemes kipróbálni más zöldfűszerrel is.