2013-06-14

Kávés Panna Cotta áfonyávalAz Olaszországból származó Panna Cotta a krémtúróhoz hasonlít. Kevés előkészület szükséges az elkészítéséhez, és az eredmény varázslatos. kipróbálhatunk különböző ízesítéseket, de a zselatin adagolásával óvatosan kell bánni Figyeljük meg, mennyitől lesz ideális állagú, és a lehető legkevesebbet használjuk belőle.

Hozzávalók: 4 zseletinlap, 200 ml tejszín, 200 ml kókusztej, fehér csokoládé, 1 kk instant kávépor, 3 ek őrült barna cukor

Öntet: 200 g áfonya, 3 ek porcukor, 1/2 zöldcitrom

Elkészítés: 

Áztassuk a zselatint 10 percig hideg vízben. Forraljuk fel a tejszínt és a kókusztejet egy lábasban, adjuk hozzá az apró darabokra tört csokoládét, a kávét és a barna cukrot. Amikor a cukor felolvadt, vegyük le a tűzről, tegyük bele a lecsöpögtetett zselatinlapokat, és keverjük alaposan össze, hogy jól feloldódjanak. A kész krémet öntsük formákba. Ezután hagyjuk a hűtőben legalább 2 órára, vagy akár egész éjszakára.

Az öntett elkészítéséhez forraljunk fel 50 ml vizet a cukorral. Öntsük bele az áfonyát, főzzük néhány percig, alacsony lángon, csavarjunk bele fél lime levét, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Az öntett elkészítéséhez forraljunk fel 50 ml vizet a cukorral. Öntsük bele az áfonyát, főzzük néhány percig, alacsony lángon, csavarjunk bele fél lime levét, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.


5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Csodaszép képek, és biztos legalább annyira finom édesség...:)

trollanyu írta...

Áfonyás és kávés, nagyon szeretném:) Régebben nem szerettem a panna cottát, de összebarátkoztunk. A zselatinnal mindig gondban vagyok, mert az itteni más, és sokszor inkább többet teszek bele, főleg, ha alkalomra készül valami. Szép hétvégét:)

wanna írta...

köszi, köszi...

Elisabeth írta...

A Panna Cottád receptje, formája, és a szuper finom ize az áfonya és a kávés kombináció valami isteni finom lehet. A fotók gyönyörüek!

Akila írta...

Looks very tempting