2014-04-04

Pappardelle vargányával



Egy csodálatos húsmentes étel, böjtre, vegetáriánusoknak és „tésztfanoknak”. Elkészítéséhez „tudás” nem szükséges, csak nagyon jó minőségű alapanyagok. Friss, vagy levegőn szárított pappardelle (ami nem más, mint egy 2-3 cm széles metélt tészta) vagy tagliatelle és vargánya, vagyis  pasta ai funghi porcini. Csiperkével nem az igazi.
 

Hozzávalók: 400 g pappardelle, 400 g vargánya, 50 g vaj, 2 ek extra szűz olívaolaj, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, egy csokor petrezselyemlevél, só, frissen őrölt bors 

Elkészítés:
Egy serpenyőben a vajon pároljuk meg a felszeletelt hagymát, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Szedjük ki a serpenyőből a hagymát, tegyük félre, és a visszamaradt vajon süssük aranybarnára a gombát. Ezután adjuk a gombához a vékony szeletekre vágott  fokhagymát, sózzuk borsozzuk, és süssük együtt 1 percig, majd keverjük hozzá a megsütött hagymát. Forgassuk össze és kész.   
A tésztát bő sós vízben főzzük meg, al dente. 
Keverjük össze a megfőtt és leszűrt tésztát a gombával, locsoljuk meg az olívaolajjal, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemlevelet, ha kell még sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
Szórhatunk rá frissen reszelt parmezánt.



2 megjegyzés:

Elisabeth írta...

Nagyon guszta és finom, én is szoktam többször késziteni. Egy igazán fantasztikus vegetárius finom pasta!

wanna írta...

Igen, igen...