2016-05-25

Cukkinisaláta



Sokunk nagy kedvence a cukkini és egyre több jelenik meg belőle a boltok polcain a piacokon. És remélhetőleg nemsokára itt van az igazi cukkiniszezon, amikor már szabadföldi változatát élvezhetjük. Nagy népszerűségét sokoldalúságának, és széleskörű felhasználhatóságának köszönheti. Csak ezen a blogon majd húsz receptben szerepel. Készülhet belőle leves, köret, saláta, grillezhető, ideális alapanyag partifalatok készítéséhez, csodás kiegészítője tésztás ételeknek, nem is beszélve a cukkinivirágról, ami kisütve fenséges ...

 

Ez is egy végtelenül egyszerű cukkinisaláta-recept.

Hozzávalók: 1 közepes méretű cukkini, 1-2 ek hidegen sajtolt olaj, tengeri só, 1-2 ek fehérborecet, frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
A cukkinit mossuk meg, a végeit vágjuk le és szeleteljük kb. 5 mm vastag karikára. A cukkiniszeleteket rakjuk egy sütőtepsire, sózzuk meg és 8-10 perc alatt süssük meg. Ne süssük túl, hogy még enyhén roppanósak maradjanak. 
Ezután rakjuk tálra, locsoljuk meg az olajjal és az ecettel, ha szükséges, akkor még sózzuk, borsozzuk és tálaljuk azonnal.
Szórjunk rá apróra vágott bazsalikomlevelet.

Melegen, langyosan csodás. 


Ha különleges olajokkal (dióolaj, sáfrányolaj) locsoljuk meg a salátát, még csodálatosabb. 


Nincsenek megjegyzések: