A spárga egy különleges, elegáns zöldség és még tart a spárgaszezon, használjuk ki. Mindegy melyiket választjuk, tökéletes előételek készíthetők belőle, akár a zöldet vagy a fehéret. Nem beszélve a liláról, amelyik nyersen is fogyasztható. A spárgákat érdemes elkészíteni többféle módokon, kipróbálni új recepteket.
Itt a blogon is sok spárgarecept található. Írtam a spárga tisztításáról, hámozásáról, mivel az előkészítésen múlik minden.
Általában a spárgákat sütjük vagy pároljuk, a fehérből leves is készíthető.
Ez most egy gyorsan elkészíthető előétel, ha meleg nyári napokon nem feltétlen akarjuk bekapcsolni a sütőt.
A spárgákat a szokásos módon készítsük elő és 10 perc alatt pároljuk meg. A szép zöld színének megőrzése végett, a párolás végén adtam a főzőléhez pár csepp almaecetet.
Közben kevés vajon pirítsuk meg a pancomorzsát.
Tálaljuk a pirított morzsával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése