2025-06-03

Zöld spárga morzsával



A spárga egy különleges, elegáns zöldség és még tart a spárgaszezon, használjuk ki. Mindegy melyiket választjuk, tökéletes előételek készíthetők belőle, akár a zöldet vagy a fehéret. Nem beszélve a liláról, amelyik nyersen is fogyasztható. A spárgákat érdemes elkészíteni többféle módokon, kipróbálni új recepteket.

Itt a blogon is sok spárgarecept található. Írtam a spárga tisztításáról, hámozásáról, mivel az előkészítésen múlik minden.

Általában a spárgákat sütjük vagy pároljuk,  a fehérből leves is készíthető. 

Ez most egy gyorsan elkészíthető előétel, ha  meleg nyári napokon nem feltétlen akarjuk bekapcsolni a sütőt. 

A spárgákat a szokásos módon készítsük elő és 10 perc alatt pároljuk meg. A szép zöld színének megőrzése végett, a párolás végén adtam a főzőléhez pár csepp almaecetet.

Közben kevés vajon pirítsuk meg a pancomorzsát. 

Tálaljuk a pirított morzsával.



Nincsenek megjegyzések: