Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 1 szál póréhagyma, 0,5 kg csirkemell, 1 l csirkealaplé, 10 dkg gomba, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 15 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, 1 evőkanál keményítő, 1 citrom, só, frissen őrölt fehér bors, friss, zöld tárkony
Elkészítés:
Az olajon megfuttattam a felkarikázott póréhagymát. A csirkemellet kockákra vágtam, a hagymához adtam, és lepirítottam. Ízesítettem sóval, borssal. A sárgarépát és a fehérrépát kis kockára vágtam és a húshoz adtam. Frissen vágott petrezselymet és tárkonyt szórtam rá és 5-6 perc alatt megpároltam, beletettem a zöldborsót.
Ezután felöntöttem az alaplével. A gombát szeletekre vágtam, és a leveshez adtam. Sűrítéshez keményítőt használtam, vízzel simára kevertem, a forró leveshez adtam és jól összeforraltam. Tejszínnel dúsítottam.
Kevés facsart citromlével pikánssá tehető.
Tálaláskor a tetejét finomra vágott tárkonnyal megszórtam.
9 megjegyzés:
nagyon szeretjük, de ebből nem lehet keveset csinálni! :)
Mindenhol a tárkonyos ételek készülnek és én nagyon odavagyok érte:)Ami annyit jelent, nekem iskell valami tárkonyosat főznöm mihamarabb. Nagyon jól néz ki a levesed, szeretem ezeket a közeli képeidet:)
nekem is tetszik, olyan, mintha mindjárt beleharapna v belekóstolhatna az ember :)
Köszönöm,köszönöm!
wow..drooooling dish of yours...cant wait to giv a try now..;)
Tasty Appetite
Nagyon guszta és finom a különleges csirke levesed...szivesen elfogadnák egy nagy tállal!
Your food is awesome and the presentation ABSOLUTELY GORGEOUS!
Istenien néz ki! Még tárkonyos csirkeragulevest nem főztem, nem is ettem, de ránézésre megkívántam:)
Amint szerzek be tárkonyt el is fogom készíteni:)
ennek örömére, h posztoltad, vasárnap ilyet ebédeltem az étteremben :)
Megjegyzés küldése