2011-12-06
Sonkás-sajtos tekercs
Az egyszerű és gyors vacsorák sorából nem maradhat ki ez a pillanatok alatt elkészíthető, nagyon finom sonkás-sajtos tekercs, mely eredetileg Le roselline di pasta sfoglia néven található, ahol a készítési folyamat fotókon is nyomon követhető. Hogy a könnyű vacsorák sorozatomba mennyire illeszkedik, az talán attól függ hányat eszünk meg belőle. De természetesen nagyszerű előétel vagy partifalat is lehet.
Frissen, a sütőből kivéve, a legfinomabb, nehéz leállni vele.
Hozzávalók: 1 tekercs leveles tészta, 10 dkg prosciutto cotto, 10 dkg edami füstölt sajt, szezámmag, tojásfehérje
Elkészítés:
A sütőpapíron lévő leveles tésztát kitekertem, és ráraktam egy réteg nagyon vékonyra felszeletelt sajtot. A sajtra raktam egy réteg sonkát. A tésztát a sajttal és a sonkával együtt visszatekertem és kis szeletekre vágtam (kilenc darab lett belőle). Visszahelyeztem a sütőpapírra, vágott felükkel felfelé, megszórtam szezámmaggal és megkenten tojásfehérjével. Légkeveréses sütőben 180°C fokon 25 perc alatt aranybarnára sütöttem. Természetesen más főtt sonkával, és sonka helyett szalámival is készíthető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Köszönöm, vittem! Szuper! :)
Nagyon jól hangzik az eredeti neve:)Tényleg gyors, ha van bolti leveles tésztád,itt csak 1 fajta van, kis lapokra vágva és nagyon drága. De éppen most készítettem vajas leveles tésztát, a hűtőben pihen éppen ,croissant volt tervezve, de ki tudja, lehet, hogy pár ilyet is készítek.
Hát ezt elvittem... Klassz!
Ez tényleg nagyon egyszerű és sok variációs lehetőség rejlik benne. Kipróbálom!
@Petra, trollanyu, Seafalcon, Leon köszi! Nekem is nagyon tetszik az olasz neve, itt szerencsére olcsó a leveles tészta, a készítésével még nem próbálkoztam.
@Thanks Jay!
I really enjoy reading your blog too.
De jó, jegyeztem, gyors, sós, szupi!
Hát ez aztán tényleg nagyon finom, és könnyü a készitése. Át néztem az olasz oldalra, Jó kis recept. Ügyesen készitetted, Wanna! Szuper finom!
Hugs,
Megjegyzés küldése