2011-12-06

Sonkás-sajtos tekercs



Az egyszerű és gyors vacsorák sorából nem maradhat ki ez a pillanatok alatt elkészíthető, nagyon finom sonkás-sajtos tekercs, mely eredetileg Le roselline di pasta sfoglia néven található, ahol a készítési folyamat fotókon is nyomon követhető. Hogy a könnyű vacsorák sorozatomba mennyire illeszkedik, az talán attól függ hányat eszünk meg belőle. De természetesen nagyszerű előétel vagy partifalat is lehet.
Frissen, a sütőből kivéve, a legfinomabb, nehéz leállni vele.

Hozzávalók: 1 tekercs leveles tészta, 10 dkg prosciutto cotto, 10 dkg edami füstölt sajt, szezámmag, tojásfehérje

Elkészítés:
A sütőpapíron lévő leveles tésztát kitekertem, és ráraktam egy réteg nagyon vékonyra felszeletelt sajtot. A sajtra raktam egy réteg sonkát. A tésztát a sajttal és a sonkával együtt visszatekertem és kis szeletekre vágtam (kilenc darab lett belőle). Visszahelyeztem a sütőpapírra, vágott felükkel felfelé, megszórtam szezámmaggal és megkenten tojásfehérjével. Légkeveréses sütőben 180°C fokon 25 perc alatt aranybarnára sütöttem. Természetesen más főtt sonkával, és sonka helyett szalámival is készíthető.

 

7 megjegyzés:

Petra írta...

Köszönöm, vittem! Szuper! :)

trollanyu írta...

Nagyon jól hangzik az eredeti neve:)Tényleg gyors, ha van bolti leveles tésztád,itt csak 1 fajta van, kis lapokra vágva és nagyon drága. De éppen most készítettem vajas leveles tésztát, a hűtőben pihen éppen ,croissant volt tervezve, de ki tudja, lehet, hogy pár ilyet is készítek.

Seafalcon írta...

Hát ezt elvittem... Klassz!

Leon írta...

Ez tényleg nagyon egyszerű és sok variációs lehetőség rejlik benne. Kipróbálom!

wanna írta...

@Petra, trollanyu, Seafalcon, Leon köszi! Nekem is nagyon tetszik az olasz neve, itt szerencsére olcsó a leveles tészta, a készítésével még nem próbálkoztam.

@Thanks Jay!
I really enjoy reading your blog too.

Katucikonyha, írta...

De jó, jegyeztem, gyors, sós, szupi!

Elisabeth írta...

Hát ez aztán tényleg nagyon finom, és könnyü a készitése. Át néztem az olasz oldalra, Jó kis recept. Ügyesen készitetted, Wanna! Szuper finom!
Hugs,