2011-04-08

Halleves édesköménnyel



Így tavasszal, a természet megújulásával egy időben, a keresztények húsvétra készülődve vallási, a tudatosan táplálkozók egészségügyi meggondolásból, már beiktatják a mindennapjaikba a böjtök, kúrák különböző formáit. Szerintem ennek a legegyszerűbb formája, ha nagyanyáink hagyományát követve egy héten egyszer-kétszer nem eszünk húst, helyette halat fogyasztunk.
Nagy előnye, hogy egészségünkben nem okoz semmilyen kárt, mint a helytelenül, vagy orvosi felügyelet nélkül alkalmazott drasztikus kúrák vagy böjtölések. Mai javaslatom egy gyorsan elkészíthető zöldséges halleves.

Hozzávalók: 50 dkg halfilé vagy szelet (én most pontyszeletből készítettem), 2 sárgarépa, 1 édeskömény, 20 dkg burgonya, 1 paprika, 1 paradicsom, 2-2,5 l csirkealaplé ,2 ek olaj

Fűszerezés: só, bors, citromlé, kapor
 

Elkészítés:
Az olajon mepároltam az apró kockára vágott hagymát és sárgarépát, hozzáadtam a feldarabolt zöldséget (a paprikát csíkokra, a paradicsomot és az édesköményt cikkekre vágva), felöntöttem a húslével, amelyben már megfőztem a kis kockára vágott burgonyát, együtt 3-4 percig főztem, végül beleraktam a halszeleteket és 2-3 perc alatt készre főztem.
Friss kaporral megszórva és citromlével ízesítve tálaltam.
 

Nincsenek megjegyzések: