Hozzávalók: 3 kg zöld paradicsom, 1 kg sárgarépa, 1 kg paprika, 1 kg hagyma, erős paprika ízlés szerint, 250 ml olaj, 250 ml ecet, 200 g cukor, 100 g só
Elkészítés:
A zöldségeket megmostam és megtisztítottam. A paprikát, a zöld paradicsomot és a hagymát vékonyra felszeleteltem, az erős paprikát karikára vágtam, a sárgarépát lereszeltem, mindezt egy mély tálba rakva megszórtam a sóval, összekevertem, és 1 napig állni hagytam. Másnap a zöldségeket a keletkezett léből kiszedtem, kicsavartam, és egy másik tálba raktam. Elkészítettem a felöntőlevet, amihez az olaj és ecet keverékében eloldottam a cukrot, a zöldségekre öntöttem és jól összekevertem. Ezután a zöldségeket az olajos-ecetes lével együtt lazán üvegekbe raktam. Az üvegeket lezártam és 10 percig sterilizáltam. A vízből kivéve pár percre az üvegeket a tetejükre állítottam, utána száraz dunsztban hagytam kihűlni. Ebből a mennyiségből 8 darab 700 ml-s üveg készült.
6 megjegyzés:
Ez aztán kitünő ötlet. Zöld paradicsom salátát én is szeretnék el tenni, de nálunk a zöld paradicsom az a Mexikói TOMATILLO ami igazá a zöld paradicsom, nem az éretlen zöld paradicsom!
Annyira jól néz ki, nagyon-nagyon guszta! :) Mentem a receptet, idén már nem, de jövőre szeretném elkészíteni! :)
Nekem is a csalamádé jutott eszembe:) nagyon guszta, nálunk még sima mezei paradicsomot is nehéz finomat kapni....sajnos.
Halihó!
Sterilizálás alatt forralást értünk?
Gerti
Hello Gerti! Igen!
Egy fazékba rakom az üvegeket, vizet öntök bele, úgy, hogy a víz kb. az üvegek 2/3 -ig érjen, és gyöngyözve forralom 10 percig. A 10 percet a forrás kezdetétől számítom.
Köszönöm!
Maradt egy csomó zöldparadicsomom a kerteben, úgyhogy nekiállok, még nem késő :)
Megjegyzés küldése