2012-07-25

Rántott hagyma tárkonyos, kapribogyós majonézzel



Konyhám lényegét talán legrövidebben így foglalhatnám össze: friss, jó minőségű alapanyagok, sok zöldség, sok hal, inkább szárnyas, desszert alkalmakkor. Viszont a változatosság is fontos szempont, ezért szeretek új dolgokat kipróbálni, különböző váratlan párosításokat alkalmazni, vagy ugyanazt készíteni, csak mindig egy kicsit másképp.
Ezért szoktam karfiol helyett (azt is szeretem) zellerrudakat, vagy paradicsomot, esetleg almát kirántani, természetesen saját készítésű morzsában, mert, szerintem, morzsa-fronton is katasztrofális a helyzet, nincs adalékanyag-mentes, tartósítószer nélküli, jó minőségű morzsa sehol, legalábbis én nem találtam. Viszont szeretek Panco-morzsában, vagy kókuszreszelékben, vagy a kettő keverékében sütni. Olyan borzas, rusztikus, és finom is a benne sült étel.
Most óriás fehér hagymát sütöttem Panco-morzsában, azt mondták a piacon, rántani való, gyönyörű volt, hát ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett.

 

Hozzávalók: 1-2 nagy fehér hagyma, só, olaj a sütéshez
- a panírhoz: tojás, liszt, morzsa 

- a mártogatóshoz: majonéz, friss tárkonylevél, kapribogyó, só, bors
 

Elkészítés:
A hagymát 1,5 cm vastag szeletekre vágtam, megsóztam, hagyományos módon paníroztam, és forró olajban oldalanként 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütöttem. A kapribogyós, tárkonyos majonézhez összekevertem az apróra vágott tárkonylevelet, a felkarikázott kapribogyót, és frissen őrölt sóval, borssal, ízesítettem.
 

Majonézt nagyon ritkán használok, ezért mindig frissen készítem, a korábban leírtak szerint, ugyanis egy felbontott üveg nem tartható el hónapokig még hűtőben sem, kidobni pedig nem szeretek semmit. 


8 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Tök jó ötlet ilyen szép nagy szeletben rántani hagymát. Ráadásul ebben a mutatós rusztikus morzsában. Nagyon jól fest.

Seffer Lilla írta...

Nagyon guszta, jó ötlet, még nem jutott eszembe ilyet készíteni.

trollanyu írta...

Nagyon jó ötlet, eddig csak ropogós hagymakarikákat sütöttem, de ez jobban tetszik:) Tegnap cukkinit sütöttem parmezán és kókusz keverékével, isteni volt. A morzsát én mindig magam készítem, házi kenyérből, páksütiből, így biztos, hogy az is adalékmentes.

wanna írta...

Eddig én is csak grilleztem a hagymát, de érdemes volt kipróbálni így is, igazán finom lett.
A parmezános-kókuszreszelékes morzsa sem semmi :), príma ötlet, köszi!

Hankka írta...

Eddig nem ismertem, de most utánanéztem, és megtudtam, mi is az a Panco-morzsa. Nagyon guszta vele a rántott hagymád, étvágygerjesztő a majonézzel együtt! :)

Elisabeth írta...

Amint jol megfigyeltem. az egesz hagyma szeletet paniroztad be, es gyonyoru ropogosra ki sutotted. Nagyon finom a TARTAR szoszod is melleje!

tücsi írta...

Még nem jutott eszembe rántani, de ha lesz jó nagy hagymám, kipróbálom!:)

Erika írta...

Nagyon jó ötlet, kókuszos morzsát amúgy még nem ettem, de a pankot én is nagyon szeretem.