2013-06-28

Partifalatok – „ Még, még, még...,”



Ha vendéget várunk, a partifalatok igazi Jolly Jokerek. Pillanatok alatt elkészülnek, frissek, változatosak, előre is elkészíthetők. Az alap lehet, baguette, kifli, de avokádó borsó, uborka. Különleges ízvilágú szendvicseket készíthetünk zöldség és gyümölcs kombinációjával is.

A bagettet megkenhetjük vajjal, fűszervajjal, pástétommal, sajtkrémmel, tapenade-al, vagyis olívakrémmel. A tapenade fekete olajbogyóból, kapribogyóból, tejben áztatott, sótalanított szardellafiléből és fokhagymából, olívaolajjal készített, borssal fűszerezett krém. Delikátesz boltokban kapható, de elkészíthető házilag is, amihez a hozzávalókat mozsárban törjük össze, keverjük ki az olívaolajjal, majd ízesítsük frissen őrölt borssal, esetleg citromlével és konyakkal.
A füstölt lazacos, garnélás partifalatokhoz, szendvicsekhez igazán passzol a keményre főtt tojás, a kapor, az olíva-és kapribogyó, a szalámishoz, kolbászoshoz – a csemegeuborka, paprika. A sajtkrémes változathoz nagyon finom a szőlő és a dió. 

 

Természetesen nem feledkezhetünk meg a kaviáros partifaltokról sem, amihez kenjük meg a kenyérkét, bagettet jófajta vajjal, halmozzuk rá a kaviárt, tegyünk rá egy hámozott szelet citromot. Egyszerű és csodás. 




3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Mindegyiket imádom:) Engem nem lenne érdemes meghívnod, mert egymagam befalnám az összest:)

Hankka írta...

Csak ismételni tudlak: még, még, még! :)

Seffer Lilla írta...

Én is csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy jöhet még...:)