A sárgarépa igazi jolly joker télen-nyáron... . Ahogy nem képzelhető el nélküle jó húsleves vagy ludaskása, úgy nem nélkülözhető ma már különféle reformételekben, salátákban sem. Fogyasztható párolva, sütve, nyersen, szeletelhető julienre, szeletekre, kockára, ez a fantáziánkra van bízva.
A sárgarépa-saláta, mint bármely saláta, elkészítése gyors, egyszerű, az „ördög a részletekben rejlik”, vagyis fűszerezéssel adhatunk különböző karaktert neki.
Alapfűszerezés: tengeri só, frissen őrölt bors, pár csepp citromlé, borecet vagy balzsamecet, hidegen sajtolt olaj.
Mennyiségek: tetszés szerint
Fűszerezés: kristálysó, fehér és fekete szezámmag, rózsabors, citromlé, dióolaj.
Elkészítés: a sárgarépát és a hagymát szeleteljük fel, fűszerezzük, keverjük össze. Kész.
3 megjegyzés:
És igazad is van, ez a saláta gyönyörű! És egy nagyon jó ötlet is egyben, vittem is. :)
Nagyon gusztusos, tényleg fontos az ételek szépsége, és ez az étel gyönyörű!
Örülök, hogy tetszik, számoljatok be róla, hogy ízlett, ha esetleg elkészítitek.
Megjegyzés küldése