2014-03-05

Édesburgonya szuflé




Szuflét/felfújtat nemcsak édeset készíthetünk, hanem sósat is. Lényegében készülhet bármilyen zöldségből, a „titok”, hogy a hozzákevert tojáshab sütés közben megemeli a masszát, és egy könnyű, „habos”, nem mindennapi ételt kapunk, a legközönségesebb alapanyagokból (burgonyából, zellerből, cukkiniből, különböző gyümölcsökből, de sajtból is....).
Hozzávalók: 2-3 édesburgonya, 2 tojás, 80 g vaj, 50 g sajt, só, szerecsendió, vaj a formák kikenéséhez

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára és sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután mixerben a két tojás sárgájával, a vajjal, a finomra reszelt sajt felével, a szerecsendióval, és ha szükséges, még sóval keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojások keményre vert habját. Ezután a masszát töltsük vajjal kikent szufléformákba, szórjuk rá maradék sajtot, és süssük 180°C fokra felmelegített sütőben 30-40 percig.

Tálaláskor szórjuk rá a reszelt sajt megmaradt felét, és esetleg apróra vágott nem csípős paprikát és gránátalmát.



Nincsenek megjegyzések: