2014-03-30

Egyszerű túrós sütemény



Ha valami finom és viszonylag egyszerűen elkészíthető desszertre vágyunk, igazán jó választás ez a túrós sütemény. Aki szereti, mazsolát is rakhat bele. Mi szeretjük a mazsolát, csak sajnos nem volt kéznél..., majd legközelebb, mert biztos lesz legközelebb, ugyanis ez a süti nagyon finom.

Hozzávalók: 300 g liszt, 1 cs sütőpor, 100 g vaj, 1 tojás, 100 g cukor, 50 ml tejszín, 2-3 ek Panco-morzsa,
- a töltelékhez: 3 tojás, 100 g cukor, 1 tk vaníliakivonat, 500 g túró
- a tetejére: 1 tojás, porcukor

Elkészítés:

Morzsoljuk el a vajat a sütőporral elkevert liszttel, keverjük hozzá a cukrot, 1 tojást és a tejszínt. Gyúrjuk össze, egy viszonylag lágy tésztát kapunk. Egy órát pihentessük a hűtőben. 
Közben készítsük el a tölteléket. Ehhez keverjük habosra a 3 tojás sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a túrót. A masszát botmixerrel keverjük át, vagy szűrőn törjük át, hogy a túrós krém sima legyen, és óvatosan, 3 részletben forgassuk bele a tojások felvert habját.
Ezután,a tésztából nyújtsunk ki két lapot. Fektessük az egyik lapot vajjal kikent tepsibe. Szórjuk meg a tésztát a Panco-morzsával (vagy sima kenyérmorzsával), és rakjuk rá a tölteléket. A töltelékre helyezzük rá a másik kinyújtott lapot. A tészta tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg a felvert tojással. 

Melegítsük elő a sütőt 190°C fokra és süssük meg a tésztát 30-35 perc alatt szép aranyszínűre. 
Tálaláskor szeleteljük kockára, és szórjuk meg porcukorral. Nagyszerű hozzá a vaníliafagylalt. 


2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Gyönyörűséges...én vanília fagyival kérem! ;-)

wanna írta...

fagyival tényleg mesés...