2014-11-26

Grillezett koktélparadicsom



Már leírtam egy párszor, nálam a paradicsom, úgy általában, „paradicsomi állapotok” előidézője. Nyáron csak úgy magában, vagy mindenhez...
Kihagyhatatlan a klasszikus vagy a zöldségekkel gazdagított insalata caprese.
Ezért aztán, hogy télen se kelljen nélkülözni ezeket a csodás ízeket, aszalom, savanyítom, levet, krémet készítek belőle, de ha mindez nem elég, akkor télen sütöm, grillezem.


Nagy kedvencem a tejszínes, tojással vagy a padlizsánnal töltött sült paradicsom, vagy ez a grillezett koktélparadicsom, ami nagyszerű előétel lehet különböző mártogatósokkal - salsa verde, pesto -, vagy csodás köret csirkemellhez, de akár halhoz is.


Hozzávalók: 0,5 kg koktélparadicsom, 1 ek olívaolaj, Maldon só, frissen őrült fehér bors

Elkészítés:
Áztassuk be a bambuszpálcákat hideg vízbe legalább egy órára.

Mossuk és szárítsuk meg a paradicsomokat. A paradicsomok zöld szárát eltávolíthatjuk, de meg is tarthatjuk. Szerintem szép rajta, és meg is foghatjuk vele, amikor lehúzzuk a sütőpálcáról. 
Húzzunk minden pálcára 4-5 paradicsomot, a paradicsomok közé tehetünk bazsalikomleveleket. Olajszóróval vékonyan permetezzük be a paradicsomokat olívaolajjal. 
Grillezzük a paradicsomokat 3-4 percig oldalanként. Amikor a paradicsom héja kissé megreped, akkor van kész. A grillezési idő függ a paradicsomok méretétől és grillezési hőfoktól. Ha előételként tálaljuk, adhatunk mellé zsenge rukkolát, melyet sózunk, borsozunk és csepegtetünk rá kevés balzsamecetet.


További paradicsomos receptek itt: Paradicsom
 

Nincsenek megjegyzések: