2018-05-25

Csokoládés kókusztorta körtévelHa valami jó, az jó. Azon általában nem érdemes változtatni. Általában. De nálam majdnem kötelező a kísérletezés. Viszont mióta először megsütöttem ezt a kókuszos csokitortát, annyira meg volt vele mindenki elégedve, hogy változtatás nélkül készült jó párszor. Aztán legutóbb valamivel fel akartam egy kicsit "dobni", volt itthon körte és úgy gondoltam, hogy vékony szeletekre vágva rárakom, ahogyan az almát a vaníliás almatortára. Nagyon jó lett.
Ma viszont még egy lépés történt a változás irányába, természetesen körtével.

Az eredmény nemcsak jó, egyenesen fantasztikus lett.

Tehát elkészítettem a masszát a korábbiakban leírtak szerint. Közben a körtét meghámoztam, kis kockára vágtam és csepegtettem rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Ezután a körtét megszórtam 1 tasak bourbon vaníliás cukorral és összekevertem 2 evőkanál kókuszreszelékkel.
A kivajazott és liszttel megszórt tortaformába beleraktam a massza felét, ráraktam az előkészített körtét és végül a massza másik felét.
Sütés: középső szinten, 180 C-fokon 35-40 percig.A lényeg itt is, akárcsak a mini csokitortánál, hogy akkor a legjobb, ha a külseje megszilárdult és a belsejében még folyós a csokoládé, ez késsel vagy kötőtűvel ellenőrizhető.
Langyosan a legfinomabb.

Megjegyzés: újabban a masszából kihagyom a kókuszreszeléket és a körtére sem rakok belőle... most így a nyerő!


Nincsenek megjegyzések: