2019-08-13

Tiramisu



A tiramisu talán a legismertebb olasz desszert. Elkészítése egyszerű, sütést nem igényel. Összeállítás után csak hűteni kell. A siker titka, a friss, jó minőségű alapanyagok felhasználása: cukrozatlan babapiskóta, olasz mascarpone, erős eszpresszó kávé, és holland keserű kakaópor.
Általában kerek vagy téglalap alakú sütőtálban állítják össze, de csodásan mutat pohárban is. 
És ha gyermekek is fogyasztják, kávé helyett készíthetjük gyümölcsökkel is, meggyel vagy málnával.

Hozzávalók: 500 g mascarpone, 6 tojás, 120 g cukor, 400 ml kávé, 40 db babapiskóta, kakaópor

Elkészítés:

Válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját a cukorral kézi mixer segítségével keverjük habosra, majd keverjük hozzá a mascarponét és végül a tojások habját.
A piskótákat mártsuk a kihűlt kávéba, darabonként 2-3 mp-re és rakjuk le a tálba.A piskótákra kenjük rá a mascarponés krém felét és szórjuk meg a kakaóporral. Ezután készítsük el a következő sort, ugyanígy: piskóta, mascarpone, vastagon kakaópor.

Hűtsük a tiramisut hűtőszekrénybne min 3-4 órát, vagy egy egész éjszakát.



Nincsenek megjegyzések: