Talán nem véletlenül népszerű ez az egyszerű ecetes krumplisaláta. Elkészítése nem igényel semmilyen "konyhaművészeti" jártasságot, gyorsan elkészül, és nem kell hozzá csak krumpli és hagyma, ami általában megtalálható a kamrában.
Kitűnő köretként (is) húsokhoz, halakhoz bármikor, nemcsak a hagyományos karácsonyi / húsvéti asztalon.
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mossuk meg, majd enyhén sós vízben, héjastul főzzük meg. A vízből kivéve hagyjuk hűlni.
Ezután a krumplit és a hagymát hámozzuk meg, szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és rakjuk egy tálba.
Készítsük el az öntetet: keverjük össze a vizet 2 ek cukorral, 1 tk sóval és 2-3 ek ecettel.
Öntsük az öntetet a salátára, és óvatosan keverjük össze, daráljunk rá színes borsot, ízlés szerint.
A kész salátát rakjuk a hűtőszekrénybe és hagyjuk néhány órát a hidegben, hogy az ízek összeérjenek.
2 megjegyzés:
Én úgy készítem a krumplusalátát, hogy amíg főnök a krumplit, szeletekre vágom a lilahagymát, besózom, jól összekeverem, hagyományos állni, bors ecet ízlés szerint, a megfőtt krumplit rákarikázom, ha kell szomszédos még. Vizet nem teszek hozzá, hanem a sült rántott hús olajból teszek rá 1-2 evőkanállal. Sokkal ízletesebb, mint vízzel.
Én úgy készítem a krumplusalátát, hogy amíg főzöm a krumplit, szeletekre vágom a lilahagymát, besózom, jól összekeverem, hagyom állni, bors ecet ízlés szerint, a megfőtt krumplit rákarikázom, ha kell sózom még. Vizet nem teszek hozzá, hanem a sült rántott hús olajból teszek rá 1-2 evőkanállal. Sokkal ízletesebb, mint vízzel.
Megjegyzés küldése