2020-02-07

Hagyományos almás sütemény



Ez az a sütemény, amelynek biztos mindenki a szájában érzi az ízét még a nagyi konyhájából. Próbálkozunk is vele "rendesen", keresve a régi ízeket, illatot. És ez most pontosan az a recept, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 500 g liszt, 200 g vaj, vagy 150 g zsír, 200 g cukor, 1 sütőpor, kevés fahéj, 1 tojás, 1 ek tejföl vagy joghurt, 2 kg alma

Elkészítés:

Az almát hámozzuk meg és reszeljük le. Kézzel kicsit facsarjuk ki, szórjuk meg kristálycukorral és fahéjjal, ízlés szerint
A vajat morzsoljuk el a sütőporral elkevert liszttel, adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a tejföllel vagy a joghurttal gyúrjuk össze, nyújtható masszává. Pihentetni nem szükséges. 
A tésztát osszuk kétfelé és nyújtsuk lappá.
Vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe fektessük az egyik lapot, szórjuk meg búzadarával vagy kekszmorzsával. Rakjuk rá az előkészített almát és ismét szórjuk meg a búzadarával.
Fektessük az almarétegre a másik tésztalapot, amit szurkáljunk meg egy villával.
180 C-fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 perc alatt szép pirosra.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.


Megjegyzés: A tészta még finomabb, omlósabb lesz, ha zsírral készítjük - mondják a "szakemberek". A másik titok pedig a vastag töltelék.
 

1 megjegyzés:

Unknown írta...

If you're trying hard to lose pounds then you absolutely need to start following this brand new custom keto meal plan diet.

To produce this keto diet, licensed nutritionists, fitness couches, and top chefs joined together to develop keto meal plans that are effective, decent, price-efficient, and fun.

Since their grand opening in 2019, thousands of individuals have already remodeled their body and health with the benefits a certified keto meal plan diet can provide.

Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover 8 scientifically-proven ones provided by the keto meal plan diet.