2020-02-24

Gyümölcsös kosárkák



Ha gyorsan valami finom desszertre volna szükségünk, akkor egyértelmű, hogy a leveles vagy a rétestészta - vagy mint ebben az esetben mindkettő - a kézenfekvő megoldás. Kell hozzá természetesen némi gyümölcs és egy muffin sütőforma. Viszont ha ezek megvannak, akkor ennek a desszertnek az elkészítése már gyerekjáték. És az eredmény elég látványos. Szerintem.
Én minden esetben friss leveles tésztát vásárolok, nem mélyhűtöttet.



Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 3 réteslap (a csomagban 6 lap van, de csak háromra van szükség), 20 g vaj, 1 ek Panko-morzsa, áfonya, alma, körte vagy bármilyen gyümölcs

Elkészítés: 

Készítsük elő a gyümölcsöket: mossuk meg, amit kell hámozzuk meg és daraboljuk apró kockára. Locsoljuk meg pár csepp citromlével és keverjük össze a morzsával.  
A muffinformát kenjük meg olajjal vagy olvasztott vajjal. A réteslapokat válasszuk szét és egy ecsettel kenjük meg az olvasztott vajjal. Helyezzük a megkent lapokat egymásra, vágjuk 12 egyforma darabra és helyezzük be az előkészített formába. 
A réteslapot tekerjük ki a sütőpapíron, kenjük meg kevés vajjal és halmozzuk rá az előkészített gyümölcsöt. A tésztát tekerjük fel és vágjuk fel 12 tekercsre. Helyezzük a tekercseket a muffinformában előkészített rétes "kosárkákba".
Kenjük meg a tésztát tojássárgájával és esetleg szórjunk a gyümölcsökre csokiforgácsot.
Süssük a kosárkákat 180 C-fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára.

Hagyjuk hűlni egy keveset a formában, tálcára rakva tálaljuk.


2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Egyszerű de nagyszerű kategória, nagyon szépek! Lehet, hogy egyik nap bevetem a lányoknak uzsonnára. :-)

wanna írta...

Köszi, de tényleg szépek! A bónusz, hogy egyszerű és finom :)