A párolt káposzta igazán népszerű, nem igazán bonyolult étel, mindenkinek van egy saját, jól bevált receptje. És mint minden fogásnál itt is a legfontosabb a jó minőségű alapanyag, és ez nem csak a káposztára vonatkozik. Ugyanolyan fontos a zsiradék, a felhasznált ecet és fűszerek milyensége.
Nem is írnék róla, de mégis úgy gondolom érdemes, mert az eredmény a magáért beszél.
Hozzávalók: 1 kg káposzta, 2 ek olívaolaj, 1 ek fehér borecet, 1 ek almaecet, 1 tk nádcukor, 1 mk köménymag, 1 mk édesköménymag, só
Elkészítés:
A káposztát gyaluljuk le és sózzuk be 15-20 percre.
Egy lábasban az olajon pirítsuk pár percig a köménymagokat (pattogni kezdenek) és rakjuk rá a sóból kinyomott káposztát. Pároljuk a káposztát 10-12 percig, nem érdemes szétfőzni. Így megtartja szép világos színét és textúráját.
Ekkor adjuk a káposztához a cukrot, a kétféle ecetet és pároljuk pár perc alatt készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése