Nyáron óriási kedvenc a fagyi, ezért is nagy ötlet ez a recept. Gyors, finom és fagylaltgép sem kell hozzá. Nem mellesleg csak két fontos hozzávalóból áll és ízesíthetjük kedvünk szerint. Ez a két alapanyag a minimum 30 %-os tejszín és a sűrített tej.
Nálam a sűrített tej beszerzése lett a "kemény dió", de nem volt lehetetlen. Az ízesítés lehet vanilia, csokoládé és bármilyen gyümölcs. Én mostanában, mivel érik a szilva, és csoki nálam mindig van, ez a kétfajta készült.Elkészítés:
Verjük fel a tejszínt habbá, keverjük hozzá a sűrített tejet és 400 g összeturmixolt gyümölcsöt vagy 50 g kakaóport, attól függően, hogy gyümölcs- vagy csokoládéfagylaltot akarunk készíteni. Én úgy készítettem most mind a kétfélét, hogy az alapmasszát kettéosztottam és ízesítettem gyümölcsösre és csokoládésra.
Az így összeállított fagylaltalapba adjunk durvára vágott csokoládét. Csodás textúrája lesz így a fagylaltnak, a csokoládé roppanós marad. Fontos, hogy legalább 75 % -os keserű csokoládéval készítsük.
Töltsük a masszát fagyasztható dobozokba és fagyasszuk legalabb 8-12 órát.
Találáskor vágjunk még a fagylaltra csokoládét, mert abból sosem elég.
Ha kisebb adag és "könnyebb" fagylaltot készítenénk, akkor csökkentsük a két fő összetevő mennyiségét: 200 ml tejszín, és 200 ml sűrített tej, az ízesítés maradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése