2011-05-27

Harcsa töltött paradicsommal



Péntek lévén, halat sütünk. A halakban még azt is szeretem, hogy végtelenül egyszerű az elkészítésük. Semmi hókuszpókusz, aki nem kimondott konyhatündér – én sem vagyok az –, szerintem halat, az is tud sütni. Természetesen, ha filét, vagy szeletet veszünk. Egy egész hal elkészítése a sütéshez, igényel egy kis gyakorlatot, pláne, ha élő halról van szó. Szóval a legegyszerűbb előkészítés: só, bors, esetleg egy kis citromlé és már süthetjük is. A sütés akár roston, grillen, serpenyőben – a körülményektől függően – nem igényel csak pár percet, a „körítés” adja meg a fogás jellegét.
Most harcsafilét sütöttem grillserpenyőben – a roston sütés inkább egy kerti parti része lehet –, hozzá töltött, sült paradicsomot és újburgonyát.


Elkészítés:

a halat sütés előtt pár perccel besóztam, zöld és rózsaborsot daráltam rá, és pár csepp citromlével meglocsoltam. Serpenyőben kevés olajon oldalanként 2-3 percig sütöttem, a sütés ideje, persze, függ a szelet vastagságától is. A töltött paradicsomot a korábbiakban leírtak szerint készítettem. Az újkrumplit tisztítás után sós vízben félig megfőztem, utána egy hőálló tálba raktam, meglocsoltam olívaolajjal és légkeveréses sütőben a paradicsommal együtt 190°C készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések: