2012-12-14

Zelleres csirkecomb



A csirkecomb a csirke talán legzsírosabb része, de éppen emiatt csodásan grillezhető, és szerintem nincs is jobb (na van, de...) a ropogós-fűszeres bőrnél, viszont bőrét eltávolítva, már igazán diétás fogás is elkészíthető belőle. Szerintem már egy-két órás pácolás is egyenesen csodát tesz a húsokkal. Különböző húsokhoz, más-más pác illik, de ugyanazok a húsok is készíthetők különböző pácokkal.

Léteznek olajos, mustáros, ecetes, mézes, chilis pácok. Ehhez a fogáshoz a csirkecombokat olajos-citromos-(enyhén)tárkonyos pácba raktam.


Hozzávalók: 6 csirkecomb, 0,5 kg zeller, 1 kg paradicsom, 2 dkg vaj, petrezselyemlevél

Pác: 0,5 dl olívaolaj, 1 hagyma, 1/2 citrom leve, finomra vágott petrezselyem- és tárkonylevél, frissen őrölt só, bors, ízlés szerint
 

Elkészítés: 
A páchoz az olajban elkevertem a karikára vágott hagymát, a zöldfűszereket, a sót és a borsot, beleforgattam a csirkecombokat, és 2 órára a hűtőbe tettem. Közben a zellert julienre, a hagymát karikára, a paradicsomot cikkekre vágtam.
Sütéshez a csirkecombokat a vajjal kikent sütőtálba helyeztem (a páclével együtt), ráraktam a zellert, a paradicsomot, megszórtam apróra vágott petrezselyemlevéllel, alufóliával lefedtem, és 180°C fokos sütőben 35-40 perc alatt puhára pároltam. Ezután az alufóliát levéve a csirkecombokat a zelleres-paradicsomos ragura helyeztem, és grillfokozaton 10-12 perc alatt ropogós pirosra grilleztem. Párolt hajdinával tálaltam, de rizs is kitűnő hozzá. A készétel-formát a fantáziátokra bízom, igazán kitűnő lett, de elfogyott, mielőtt lefotózhattam volna.

4 megjegyzés:

Hankka írta...

El tudom képzelni, hogy mennyire finom! :) Nagyon étvágygerjesztőek a sütés előtti képek is! :)

trollanyu írta...

Jó ez a pác, én zellerrel még sosem készítettem csirkét, mert biztosan nem ennék meg és viszont nagyon szeretem. Nekem a csirke bőre jó ropogósra sütve jöhet mindenképpen:)

Seffer Lilla írta...

Finom lehet!

Roza írta...

Csodás képek, szuper étel:)