2014-09-08

Burgonya sütőben, oregánóval



Gondolom, nem ragadtatom magam „korszakalkotó” kijelentésre, ha azt mondom, a gyerekek – és nemcsak a gyerekek – imádják a sült krumplit. Finom is nagyon, csak az fránya olajban sütés...
De most úgy tűnik megtaláltam erre is a megoldást, a „szakértőim” az eredményt kitűnőre értékelték, legyen szó hasábburgonyáról vagy burgonyaszeletekről.



Ehhez természetesen szükség van egy crisp+grill funkciós mikrohullámú vagy turbógrill funkcióval ellátott sütőre. A burgonyát süthetjük „a la nature” utólag sózva, ízlés szerint, de természetesen fűszerezhetjük/ízesíthetjük oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal...

Elkészítés:
A burgonyát szeleteljük tetszés szerint félbe, cikkekre, hasábra. Rakjuk a feldarabolt burgonyát egy rétegben sütőpapírral borított tepsire, vagy crisp-tálra, melyeket vékonyan kenjünk meg napraforgó- vagy szőlőmagolajjal. Olajszóróval vékonyan permetezzük be a burgonyákat felülről is. Süssük mikrohullámú sütőben crisp+grill, vagy sütőben turbógrill fokozaton, mérettől függően, 20-30 percig.

Sütés előtt megszórhatjuk a feldarabolt burgonyát a kiválasztott zöldfűszerrel. Ha gyorsítani akarunk a folyamaton, dobjuk az előkészített burgonyákat forrásban lévő enyhén sós vízbe, és főzzük elő 3-4 percig. Szűrjük le, papírtörlővel szárítsuk meg, és a fentiek szerint süssük meg. 

 


1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Istenien hangzik és igazad van, sült krumpli mindig jöhet! :-))