Ha valaki otthonában tölti a szilvesztert a barátaival, és nem akar egész éjszaka a konyha és az étkező között ingázni, és pláne a virsli-füstölt-csülök-fasírtgolyó hármastól kicsit el akar távolodni, akkor ezek a partifalatok igazán nekik ajánlhatók.
A főtt tojás-garnéla elkészítése itt olvasható a blogon, a korábban ajánlott avokádókrémes cukkinitekercsek pedig füstölt lazaccal is készülhetnek, azaz a grillezett cukkinire vékonyra szeletelt füstölt lazacot rakunk és tekerünk fel.
Az avokádó-mousse receptje viszont most következik.
A tetejére most grillezett garnéla (fokhagyma nélkül) került, de csodás variáció lehet a garnéla helyett, az apró kockára vágott füstölt lazac is.
Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1 lime, 100 ml tejszín, 1 zselatinlap, 100 g garnéla vagy füstölt lazac, só, frissen őrölt bors és friss kaporlevél ízlés szerint
Elkészítés:
A garnélát süssük meg, hagyjuk kihűlni és locsoljuk meg a lime levével, esetleg reszeljünk rá egy kevés limehéjat.
Áztassuk be a zselatinlapot hideg vízbe, a tejszín 2/3 részét verjük habbá, a megmaradt részt melegítsük fel és olvasszuk fel benne a hideg vízből kivett zselatinlapot.
Az avokádót törjük szét pürévé villával, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a lime héját, és keverjük össze a zselatinos tejszínnel. Végül keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot.
A kész mousse-t rakjuk poharakba, vagy formákba és tegyük pár órára a hűtőbe.
Tálaláskor rakjuk a mousse-ra a garnélát vagy a lazacot.
Még több recept partikra, bulikra a blogon:
Sajtos, sonkás, kaviáros,.... partifalatok
Tonhalas szendvics
Mangalicasonkás szendvics fügével
Avokádó garnélával másképp
Garnélasaláta
Chips helyett: Sült zellerrudak mangó chutney-vel
Guacamole bacon chipsszel
A kihagyhatatlan sajtok
Zöldségés gyümölcschipszek édesburgonyából, csicsókából, céklából, almából
Bónuszként egy sajttál
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése