2016-09-29

Ecetes zöld pardicsom mézzel



Be kell vallanom, így ősszel, befőzési lázban égek. Ha valami "szépséget" meglátok a piacon, vagy valaki meglep vele, akkor időt, energiát nem sajnálva nekilátok a feldolgozásának. Pedig lehet, hogy hasonló "szépségekből" már több, mint elég sorakozik a kamra polcán. Így jártam ezzel a csodás csíkos paradicsommal is. Ez a fajta éretten is mesés, ritkán is lehet beszerezni, zölden meg pláne nem szedi le senki. Talán csak aki nekem szedi, speciel....


A zöld paradicsom tartósításáról már több bejegyzés született, ez sem készült sokkal másképpen, csak annyit változtattam rajta, amennyit muszáj, hogy "hű legyek" mottómhoz, kísérletezni jó... 
Zöld paradicsom tartósítható egészben, darabolva hagymával, chilivel, vagy készülhet belőle saláta. 
Most a jól bevált recepten annyit változtattam, hogy az előírt hozzávalókhoz még tettem literenként 1 ek mézet. 
Remélem csodás lesz!


Nincsenek megjegyzések: