2016-09-28
Zöldsaláta - avokádóval, kivivel, uborkával
Többször említettem, egy étel sikerének a titka nemcsak az elengedhetetlen jó minőségű, friss alapanyagok kiválasztásán áll vagy bukik, hanem a tálaláson is. Ugyanis a látvány legalább annyira fontos, mint az ízek harmóniája. Érdemes erre is odafigyelni.
Egy szép tányéron vagy pohárban felszolgált étel, már fél siker. Ezenkívül sokat segít, ha a színekkel is "játszunk".
És természetesen az ízeket is kombináljunk bátran: édeset savanyúval, gyümölcsöt zöldséggel, sajttal...
Ez a saláta is ennek a koncepciónak a jegyében született.
Hozzávalók: 2 kivi, 4-5 kis uborka, 1 avokádó, 2 kisebb hagyma, 1 tk méz, 1 ek hidegen sajtolt olaj, 1 lime, tengeri só, frissen őrölt bors, oregánólevél, ízlés szerint
Elkészítés:
Először marináljuk a hagymát: ehhez vágjuk a megtisztított hagymát fél karikára, sózzuk meg, adjuk hozzá a mézet, az olajat, 1 ek limelevet és keverjük össze.
Én most dióolajat használtam, de nagyon jó olívaolajjal is. Amíg a többi hozzávalót összevágjuk, hagyjuk állni.
Vágjuk a megtisztított kivit és az avokádót kis kockára, a meghámozott uborkát vékony csíkokra, julienne-re. Ha kígyóuborkát használunk azt nem kell meghámozni.
Az oregánóleveleket vágjuk kicsit össze.
Keverjük össze a marinált hagymát a kivivel, az avokádóval, az uborkával. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szükség szerint még limelével, keverjük hozzá az oregánóleveleket.
Tálaljuk poharakban, vagy ahogy tetszik....
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése