- tészta: 250 g liszt, 100 g porcukor, 100 g vaj, 1 tojás, 1/2 sütőpor, 1 tk vaníliakivonat
- töltelék: 400 g rögös túró, 60 g porcukor, 125 ml tejföl, 1 tojás sárgája
Tészta 2/3 az alap, 1/3 -rács
Elkészítés:
A sütőporral
elvegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a cukorral, az egész tojással
és egy kevés tejjel lágy tésztává gyúrjuk. A tészta egyik felét kb. fél cm
vastagra nyújtjuk, és egy kis tepsibe fektetjük. Hintsük rá a morzsát.
A töltelékhez a tojássárgájákat a cukorral meg a vaníliás cukorral keverjük habosra, hozzáadjuk a túrót, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk a tölteléket, majd fedjük be a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt szép arany sárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük négyzetes darabokra és megszórjuk vaníliás porcukorral.
A töltelékhez a tojássárgájákat a cukorral meg a vaníliás cukorral keverjük habosra, hozzáadjuk a túrót, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk a tölteléket, majd fedjük be a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt szép arany sárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük négyzetes darabokra és megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése