2020-01-28

Rácsos túrós pite



Hozzávalók:
- tészta: 250 g liszt, 100 g porcukor, 100 g vaj, 1 tojás, 1/2 sütőpor, 1 tk vaníliakivonat

- töltelék: 400 g rögös túró, 60 g porcukor, 125 ml tejföl, 1 tojás sárgája

Tészta 2/3 az alap, 1/3 -rács



Elkészítés:

A sütőporral elvegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a cukorral, az egész tojással és egy kevés tejjel lágy tésztává gyúrjuk. A tészta egyik felét kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és egy kis tepsibe fektetjük. Hintsük rá a morzsát.
A töltelékhez a tojássárgájákat a cukorral meg a vaníliás cukorral keverjük habosra, hozzáadjuk a túrót, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk a tölteléket, majd fedjük be a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt szép arany sárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük négyzetes darabokra és megszórjuk vaníliás porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: