2021-01-17

Almás-banános keksz


Szerintem mindenki szereti a kekszeket, teához, kávéhoz... csak ne lenne annyi "macera" vele. Mennyivel egyszerűbb egy "kavart" sütemény, egy kuglóf elkészítése. Ez a keksz viszont az egyszerűbbek közé tartozik, nem kell forma hozzá, mint a madeleine-hez, nem kell nyújtani kivágni, mint a linzert. Vagyis ebben az esetben csak összekeverjük a hozzávalókat, tetszés szerinti méretű halmokat kanalazunk a sütőpapírral beterített tepsire és már süthetjük is. 

Hasonló keksz itt a blogon az almás változat.

Hozzávalók: 2 alma, 350 g liszt, 100 g cukor, 3 tojás, 1 sütőpor (15 g), 4 érett banán, 100 g lágy vaj, 100 g csokoládécsepp, 1 csipet só

Elkészítés:
Kézi mixer segítségével, verjük fel a tojásokat, keverjük hozzá a cukrot és mixeljük tovább, míg krémes habos masszát nem kapunk. Adjuk a keverékhez a lágy vajat, keverjük jól össze. Adjuk a masszához a liszt felét, melyet előzőleg összekevertünk a sütőporral. Ezután már csak egy kanállal adagoljuk a masszához a maradék lisztet és jól keverjük össze.
Hámozzuk meg az almát és vágjuk kb. 5 mm kis kockákra, a banánt villával törjük szét. Keverjük az almát, a banánt és csokoládét a masszához.
Egy sütőpapírral borított tepsire, halmozzunk egy kanál segítségével kis, gombóc formájú halmokat.
Ebből a mennyiségből 16 darab "gombóc"- keksz formázható.
Süssük a kekszet 170 C-fokra előmelegített sütőben légkeverésen 15 percet, utána emeljük meg a sütő hőmérsékletét 180 C-fokra és alsó-felső sütésen süssük a kekszeket még kb. 15 percig.
A készenléti állapotot tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk a kekszeket rácson hűlni és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.


Nincsenek megjegyzések: